insnöad i dalarna.

Tanken var egentligen att vi skulle åka tillbaka till Stockholm idag. Men när vi vaknade imorse var vi helt insnöade och det spösnöade ute, som jag brukar säga. haha! Och eftersom de bara kom mer och mer snö, vi har fortfarande sommardäck på bilen plus att det inte ens hade plogat stora vägen så bestämde vi att stanna en natt till. Så jag tänkte idag bjuda på lite härliga vinterbilder från idag! 
 

Maybe I can accept it one day..

Jag vill inte att ni ska se det här som en vanlig blogg, jag vill inte att den ska vara som de flesta andra bloggar. Tanke är inte heller att det ska vara som en vanlig blogg utan den ska vara annorlunda, sticka ut. Det kommer spruta av känslor av olika slag, bilder som är både vackra och hemska, varje inlägg kommer vara speciell på sitt sätt och jag kommer inte lägga ned all min tid på bloggen men jag kommer absolut lägga ned tid på inläggen som jag väl skriver. 

Jag kommer vara märkt för livet, jag kommer alltid ha ett spår av cancern som kommer påminna mig om den här perioden. Jag vet att den här perioden endast kommer vara en liten del av mitt liv men samtidigt kanske även den värsta perioden i mitt liv. Jag kommer ha missat så mycket pga behandlingar, illamående och bara att jag inte får vistast i stora folkmängder kommer få mig att missa så mycket. Cancern kommer föralltid ha tagit upp en del av min ungdom, förhindrat mig för saker och den kommer alltid få mig att undra varför just jag?  
Och jag kommer ha fallit till botten gång på gång och bara legat där med tåren i ögonen och känt mig så extremt ensam och vilsen samtidigt som jag inte orkar en sekund till. 
Men trots det kommer tårarna sluta rinna och jag kommer resa mig upp ännu en gång till, skillnaden den här gången är att jag är ännu starkare än sist. 
Jag hatar den här sjukdomen, jag hatar vad den gjort mig. Jag kommer aldrig gilla ärren den gett mig. Men samtidigt så kanske jag kan acceptera det en dag.. 
 

Påväg bort från hetsiga huvudstaden.

Jag mår bra och sitter just nu i bilen påväg bort från Stockholm. Kände att de var dags att byta miljö för några dagar. Var faktiskt ett tag sen senast och med tanke på omständigheterna så ska det här bli riktigt skönt faktiskt.  
Så från alla avgaser, hetsen i huvudstaden till lugnet, mörkret, kylan och den friska luften vid stugan i dalarna. Ska faktiskt bara ta och drösa runt i mjukiskläder, mysa framför en brasa och bara va och njuta av en helg utan cellgifter. Kanske skriver jag något, kanske inte eller så kanske vi hörs nästa vecka. 

Puss och kram!
 
Tidigare idag påväg till salongen. 

Om ni bara visste hur mycket jag saknar er!

Jag har tänkt en hel del, eller snarare jag tänker nog ganska mycket nu förtiden. Jag tänker nog alldeles för mycket egentligen, nu när jag väl tänker efter men ändå. Men i allt dehär tänkandet så finns de faktiskt en liten sak som jag tänker på lite oftare och det är faktiskt mitt jobbet konstigt nog.
Nu undrar ni säkert: Varför? Varför tänker jag lite mer på jobbet av alla saker? Men varför inte egentligen? 
Ja jag vet att när man väl jobbar så vill man bara att dagen ska vara slut. Man vill att helgen ska vara lite lite längre och man bara lääängtar efter att ha sin semester. Men samtidigt kan väl jag inte vara ensam om att längta efter jobbet när man t.ex. ligger hemma i sängen sjuk(?), regnet öser ned på ens semester dagar(?)  
Fast iofs är de nog inte jobbet i sig man längtar efter utan ens kolleger eller har jag fel? 
Jag måste iaf erkänner att min sjukskriven var extremt skön de första 3-4 veckorna eftersom jag jobbat hela sommaren utan att tagit ut någon semester. Jag kan faktiskt säga att jag njöt av den även fast jag låg och mådde super illa ungefär hälften av tiden. Men sen då? Nu då? Jag börjar snart klättra på väggarna. Jag hatar sjukskrivningen, jag hatar skit cancern, jag hatar att jag inte kan eller snarare inte får jobba. Jag vill tillbaka!! 
Jag vill, jag vill, jag vill gnälla lite om våra kundtider! 
 
Jag saknar mina rutiner. Jag saknar er mina otroligt härliga vänner, vårt lilla gäng. 
 

Äntligen.

Idag börjar jag äntligen känna mig som en människa igen. Äntligen känner jag mig starkare i kroppen, illamåendet är nästan borta och jag känner mig mycket piggare än vad jag gjort de senaste dagarna. 
Idag känner jag mig faktiskt glad igen, mitt glada humör är tillbaka!
 

En svag, ledsen, besviken men samtidigt arg och så otroligt glad måndag.

Idag är jag svag, ledsen, besviken men samtidigt arg och så otroligt glad. 
Jag är svag pga att cellgifterna slår ut mig. De senaste dagarna har jag bara velat tillbringa i min säng, sovandes och hoppats på att när jag vaknar igen så vaknar jag stark igen och illamåendet är borta.
Jag är ledsen pga att jag saknar mitt gamla friska liv. Allt är så annorlunda nu, folk behandlar mig så annorlunda nu. Jag saknar att göra saker som jag kunde göra då. Ibland saknar jag bara att åka tunnelbana in till centrala stockholm och trängas med alla människor på drottninggatan.. 
Jag är besviken på personer som jag trodde var mina riktiga vänner men som visade sig bara vara några bekanta. Men mest av allt är jag besviken på mig själv som inte är starkare, som låter sjukdomen styra mitt liv. 
Jag är arg på den här jäkla sjukdomen för att den valde att sabba just mitt liv. Sen är jag så fruktansvärt arg på mig själv för att jag är besviken på mig själv.
Men samtidigt är jag så otroligt glad över att jag har min underbara familj som ställer upp oavsett vad. Att de här finns för mig, stöttar och står vid min sida. Att de aldrig låter mig åka själv till sjukhuset utan att de alltid finns någon med mig. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre familj. 

älskade håret..

Ni som känner mig vet att det finns en sak som betytt allt för mig när det gäller utseende. Jag har aldrig vart speciellt kroppsfixerad eller stått framför segeln i timmar för att sminket inte vill sig. Utan jag har vart nöjd med mig själv, la sminket på fyllan och brydde mig endast om mitt hår. Var håret kaos så vart hela min dag kaos! 

Ingen kan föreställa sig hur det kommer bli när läkarna säger "du kommer bli lite tunnhårig, var berädd på det." Jag trodde jag var berädd, för vadå alla tappar hår? När man borstar sitt hår så lossnar det, när du duschar, när du plattar håret? Jag har alltid tappat hår och haft en mamma som tjatat på mig att dammsuga mitt rum för de ligger massa hår på golvet. Så det här med att "bli lite tunnhårig", kom igen hur tunnhårig kan jag bli? 

För första gången sen den 30 juli bröt jag ihop. Jag satt nedanför min säng i ett hörn och grät, tårarna slutade inte. Peruken jag fått låg bredvid mig och lika så håret jag började tappa. Först blundade jag för sanningen, men sen lossnade mer och mer och jag kunde inte längre blunda för det. För vad jag än gjorde så lossnade det, jag vågade knappt borsta håret, tvätta håret, platta håret. Jag vågade inte ens röra det. Till och med när jag sov så lossnade det, sängen och kuddarna var täckta med hår. I hörnan i soffan som jag tillbringade den mesta tiden var de fullt med hår. Jag gjorde ingenting och ändå lossnade det. 
Ibland kunde jag ha hela handen full med hår, mitt egna hår. Det enda som någonsin betytt något när de gällde utseenadet. Och värre vart det, tillslut lossnade det inte bara utan de vart som stora tovor på bakhuvudet på mig. Efter mycket borstande och tissel och tassel så slutade de alltid med att man hade hela tovan i handen..

Början av september.
 
Slutet av september.



 
 

Inte alls likt bakfylla.

Idag fick jag som sagt min fjärde cellgiftskur och jag har aldrig mått sämre. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara i ord för er så att ni i alla fall nästan kan förstå mig.
  Men det ni kan börja med är i alla fall att utesluta bakfylle- och magsjuke illamående för det här är något mycket värre. Det är mer som ett extremt hunger blandat med ett extremt illamående som gör att du bara vill kräkas men det går inte? Magen gör konstant ont och skriker efter mat, kroppen är alldeles svag och knäna viker sig, konstant trött och irriterad plus att det ena stunden är svinvarmt och andra stunden känns de som att de är istid. 
Det värsta med allt är att illamåendet bara blir värre och värre för varje cellgiftskur jag får och att jag börjar förvandlas till en irriterad person. Gud vad jag saknar mitt självförtroende, mitt glada humör och mitt hår. 

 
 
 

1/3 av behandlingen avklarad.

Idag är det fredag, fredag den 19 oktober vilket innebär att det är dags för min fjärde behandling av cellgifter. Det innebär också att efter denna kur är jag klar med 1/3 av behandlingen vilket känns enormt skönt! :D
Så just nu befinner jag mig faktiskt på Huddinge sjukhus och har en slang inkopplad i bröstet för att få min fjärde kur. Som tur är så slipper jag vara själv, idag var det t.ex pappa som vill följa med mig hit. 
  Ibland blir de nästan tjafs om vem som ska följa med och vem som inte ska följa med till sjukhuset, haha! 

Det här är jag idag, precis innan jag åkte iväg till sjukhuset.

Så förändrades mitt liv.

Cassandra Julia Bleiweiss heter jag. En 20 årig tjej som lever i Sveriges huvudstad, Stockholm. Mitt liv var väl ganska normalt tror jag. Jag jobbade på, tränade, umgicks med mina vänner och familj, ja allt det där. Jag var glad då, hade ingenting att klaga på utan jag trivdes med livet. Men så hände det nånting som förändrade hela mitt liv och det som hände vill jag dela med mig till er. 

Enligt mig började mardrömmen natten till onsdag den 18 april i år. Mitt i natten vaknar jag av enorma bröstsmärtor, hade svårt att andas och kallsvettades. Jag minns inte varför och hur men på ett eller annat sätt kände jag plötsligt en knöl på halsen eller inte riktigt på halsen utan ovanför nyckelbenet. 
Under förmiddagen den 18 april kämpande jag mig igenom en jobbintervju med smärtorna i bröstet och rädslan i kroppen. Direkt efter ringer jag vårdcentralen i stureby och ber om en akuttid. Jag har alltid vart en sån person som går en gång för mycket än en gång för lite, dessutom så kände jag att nånting inte var rätt. 
Runt 14.00 tiden lyckades jag få en tid för att träffa en läkare, tänker inte skriva ut något namn eller så men han var den sämsta läkaren jag träffat. Jag berättade om mina smärtor och knölen som jag var väldigt orolig över, då den va dryga 2cm. Han känner och klämmer och mäter och påstår sedan att det är en uppsvullnad lymfkörtel men att det inte är någon fara. 
 
Dagarna, veckorna, månaderna flög förbi. Gjorde yttligare besök på Södersjukhuset och även Vårdcentralen i hopp om hjälp denna gång vilket jag även fick. Denna gång skickade läkaren mig till Södersjukhuset för att ta prover på knölen och även till Dalens sjukhus för lungröntgen och slutligen till Huddinge sjukhus. 

Måndag den 30 juli kom beskedet, jag hade inte haft fel utan till 99% hade jag en sjukdom som heter Hodgkins Lymfom, cancer i lymfkörtlarna. 
Läkaren började berätta vad som skulle hända och hur vi skulle gå tillväga för att se om det nu var Hodgkins och i så fall i vilken grad och vilken behandling jag skulle få.
Samtidigt som frågorna och olika tankar dök upp i huvudet så förstod jag ingenting, allt var ett enda stort frågetecken.
Såklart var mamma med till sjukhuset den här dagen, Mormor stod och väntade utanför sjukhuset för att köra mig till jobbet när vi var klara. Men jag förstod inte, enligt läkaren från Vårdcentralen skulle jag dit och göra fler prover. Men nu var jag i chock. 

Jag jobbade inte den dagen, ringde min chef och förklarade. Så tillbringade dagen med mormor och min kusin, hamnde sedan hos mina kusiner och samtidigt kom deras mamma. Hon hade googlat, läst en massa om sjukdomen och kunde nästan allt. Medan jag inte hade någon anning om vad Hodgkins Lymfom var, tror till och med jag glömde bort namnet på sjukdomen.
Men det var av henne, av henne jag fick reda på att de var lymfkörtelcancer. Jag Cassandra Julia Bleiweiss 20 år hade fått cancer, bara ordet cancer gjorde mig livrädd..
 
Efter operationer, röntgen, prover och en mängd läkarbesök visade det sig i alla fall att det var den snälla varianten av Hodgkins, jag skulle bli frisk igen men det var bara en tidsfråga om när. Tydligen så hade det spridit sig lite, enligt läkaren satt det en klase tumörer vid nyckelbenet ned bakom lungorna, bakom hjärtat, i vänster ljumske och på 2 delar i ryggraden. Detta ledde till en 6 månaders behandling av cellgifter. Planen var nu att varannan fredag skulle jag komma in till Huddinge sjukhus på en cellgiftkur och varje torsdag innan behandling var de provtagning och läkarbesök. 
En sjukskrivning skrevs ut, kommunaltrafik och vistas i stora folkmängder kunde jag bara glömma pga infektionrisk. 

Fredagen den 7 september började jag min sjukskrivning och även min cellgiftbehandling, det kändes självklart väldigt konstigt och tankarna bara snurrade i skallen på mig och det gör det även än. Varför just jag? Varför just cancer? Varför nu? 

Meningen med den här bloggen kommer först och främst var för min egna skull men även för er alla. Ni kommer få följa mig igenom den här skiten och jag ska försöka uppdatera er så ofta jag kan och orkar. Jag kommer vara helt ärlig mot er, kommer vara ledsen och jag kommer vara glad, jag kommer berätta allt för er. 
Har ni frågor så ställ dom, har ni tips till mig så berätta dom. 
 
Det här är jag..
 
 
Hej, mitt namn är Cassandra!
Just nu behandlas jag för Hodgkins lymfom, cancer i lymfkörtlarna.